Als full service online marketingbureau houdt yndenz zich naast online marketing ook bezig met website optimalisatie en webdesign. Want een goed ingerichte website hangt nauw samen met online marketing! Wanneer uw website goed gevonden wordt, moeten bezoekers immers ook terecht komen op een website die overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is, en die er goed uitziet! De eerste indruk is natuurlijk erg belangrijk. Wij delen 5 belangrijke trends op het gebied van webdesign die de gebruiksvriendelijkheid en aantrekkelijkheid van uw website bevorderen.

Hero image of video op homepage

We zagen al steeds vaker sliders in de homepage waarbij verschillende (full-screen) afbeeldingen elkaar afwisselen. Maar in 2016 is het een trend om -in plaats van een slider- te kiezen voor een ‘hero image’ of video. Een hero image is één veelzeggend beeld die de boodschap overbrengt, eventueel met korte en krachtige teksten. Een korte video kan een boodschap vaak ook goed uitdragen of een sfeerbeeld scheppen.

Flat en material design

Flat design is iets wat de laatste jaren wel is toegepast, maar zal dit jaar veel vaker gebruikt worden. Google zelf gebruikt ook flat design voor hun logo. Bij objecten mag wel schaduw worden gebruikt, mits deze aan de regels van Google voldoet. Google heeft zelfs een handleiding waarin de richtlijnen voor materiaal design zijn omschreven. Hierdoor ontstaat er diepte en is er meer contrast; material design. Voorheen werd dit vooral gebruikt voor app design, maar in 2016 wordt het steeds meer op websites toegepast.

5-belangrijke-webdesign-trends-2016

Micro interacties

Micro interacties zijn subtiele animaties die de gebruikservaring bevorderen. Acties zoals swipen, klikken of ‘muis hoveren’ laten een klein effect zien, waardoor de gebruiker merkt dat de actie werkt en resultaat heeft. Denk hier bijvoorbeeld aan een zichtbaar effect wanneer een knop wordt ingedrukt. In 2016 zullen we micro interacties steeds meer zien, vooral om de focus te leggen op call to actions.

Verschillende fonts

Er zijn vandaag de dag enorm veel verschillende gratis fonts beschikbaar. Doordat de designs van websites steeds minimalistischer worden is er letterlijk en figuurlijk meer ruimte voor fonts met een uitgesproken karakter. En ook het combineren van verschillende fonts kan en mag, dit maakt het webdesign uniek.

Responsive design

Veel websites hebben al een responsive webdesign, maar nog steeds niet voor alle websites is dit het geval. Maar anno 2016 verwacht Google dit wel. Dus bedrijven die wel een responsive design hebben zullen dan ook voorrang krijgen bij mobiele zoekresultaten.

Webdesign door yndenz

Wilt u een nieuw webdesign of uw website optimaliseren? Wij denken graag met u mee! Omdat er bij yndenz online marketeers én designers werken, kunnen wij u optimaal adviseren. Wilt u eens om de tafel zitten om uw mogelijkheden te bespreken? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31 (0)10 – 73 70 738 of via ons online contactformulier.