Vorige maand schreven we al een artikel over de SEO trends voor 2017. Maar niet alleen op het gebied van SEO verandert er veel, ook rondom webdesign zijn er constant ontwikkelingen! Een aantal webdesign trends van vorig jaar zullen we dit jaar blijven zien, maar uiteraard zijn er ook een aantal nieuwe trends die we tegen gaan komen. In dit artikel delen wij dé webdesign trends voor 2017!

Minder flat design

In ons artikel over de webdesign trends van vorig jaar schreven we nog over de populariteit van het flat design. Flat webdesign was ook lange tijd een trend, echter zullen we het dit jaar steeds minder gaan zien. Door het flat design kunnen ontwerpen namelijk op elkaar gaan lijken, waardoor het al gauw onpersoonlijk wordt. Minimalistische designs zijn nog steeds geliefd, maar dan wel met subtiele schaduwen en (micro-)animaties, waardoor er meer diepte ontstaat. Steeds minder flat design en steeds meer material design dus! Op deze website worden goede voorbeelden van material design gegeven.

“In 2017 wordt persoonlijkheid een belangrijk focuspunt!”

Persoonlijkheid en originaliteit in webdesign

Persoonlijk is tegenwoordig hét sleutelwoord! Niet alleen persoonlijke (en relevante) content is essentieel, ook op het vlak van design bestaat er focus op persoonlijkheid belangrijk. Dit betekent dat het design niet enkel perfect moet aansluiten bij de identiteit van een bedrijf, maar ook de beoogde doelgroep dient aan te spreken. Bedenk wat u met uw website wilt uitstralen en verplaats u in uw bezoekers. Er moet zorgvuldig worden nagedacht over de lay-out, typografie, kleuren, animaties et cetera. Iets wat we bijvoorbeeld steeds vaker zien zijn handgeschreven elementen (zoals illustraties, iconen en buttons) die een website of webshop een persoonlijke touch geven. Daarnaast zijn stockfoto’s een echte no-go als het gaat om persoonlijkheid!

Magazine style

Deze trend sluit goed aan op de trend die is toegelicht in het vorige punt. Websites in de zogenaamde ‘magazine style’ maken gebruik van blokken, speelse elementen, fonts in verschillende soorten en maten en overlappende afbeeldingen. Op deze website vindt u een goed voorbeeld van een website in magazine style.

“2017 is het jaar van de speelse elementen, kleuren en fonts in verschillende soorten en maten!”

Gebruik van cinemagraphs

Cinemagraphs zijn afbeeldingen waarin een kleine animatie is verwerkt. Slechts enkele onderdelen in de afbeelding bewegen. Cinemagraphs trekken meer aandacht dan een statische afbeelding en kunnen zorgen voor een verrassend effect op uw website!

Meer kleurgebruik en gradients

Nu er steeds minder gebruik wordt gemaakt van flat design, wordt er ook meer met kleurgebruik gespeeld dan ooit! Dit zien we terug in gradients, oftewel een kleurverloop van de ene naar de andere kleur. Voornamelijk de extreme kleuroverlopen (bijvoorbeeld van paars naar lichtblauw) zijn een trend! Meer inspiratie voor gradients vindt u hier.

Webdesign door online marketingbureau yndenz

Bent u benieuwd hoe u deze trends het beste kunt toepassen binnen uw website? Of is uw website sowieso toe aan een meer moderne en frisse uitstraling? Online marketingbureau yndenz helpt u graag verder! Naast het verzorgen van een eigentijds webdesign bent u bij yndenz eveneens aan het juiste adres voor het omzetten van het design naar een volledig functionele website of webshop. En, als vanzelfsprekend houden we direct rekening met de optimalisatie voor gebruikers én zoekmachines. Interesse? Neem dan vooral eens vrijblijvend contact met ons op!