Of u het nu wilt of niet, de Universal versie van Google Analytics gaat verdwijnen. Vanaf juli 2023 zal het niet meer mogelijk zijn deze versie van Google Analytics te gebruiken. Vanaf dan zal het alleen mogelijk zijn om gebruik te maken van de nieuwe versie genaamd Google Analytics 4, afgekort GA4. Wij raden u om die reden aan om zo snel mogelijk uw nieuwe GA4-property op te zetten. In dit artikel leggen we u uit waarom, en waar u allemaal aan moet denken bij het instellen van GA4.

Laat uzelf en Google Analytics wennen

Het is belangrijk om te beseffen dat Google Analytics 4 geen update is van Google Analytics, maar een compleet nieuwe versie. Met het implementeren van een nieuwe versie komt een onvermijdelijke leercurve als het gaat over het opzetten van uw nieuwe property, alsmede het gebruik van de nieuwe interface en het interpreteren van de data. Hoe sneller u zich hiermee familiariseert, hoe sneller u aan de slag kunt met GA4. Ook als u nog primair Universal Analytics gebruikt, is het verstandig om alvast een GA4-property op te zetten, zodat deze ook al data kan gaan verzamelen.

Overzetten data van Google Analytics naar GA4

Het aanmaken van een GA4-property kan zijdelings gebeuren met het gebruik uw huidige Universal property. Dit betekent dat u de Universal property kunt blijven gebruiken terwijl u de GA4-property ook alvast heeft opgezet. We raden u ten zeerste aan om dit ook te doen. Het is namelijk niet mogelijk om historische data uit de Universal property over te zetten naar de GA4-property. Hoe sneller u een nieuwe GA4-property opzet, hoe sneller Google Analytics data kan opbouwen. In de tussentijd kunt u de Universal Property ook gewoon blijven gebruiken. Echter, deze data blijft maar tot 1 januari 2024 beschikbaar. Wij raden u aan om alvast even een kijkje te nemen in GA4 en alle nieuwe features te onderzoeken.

“Hoe sneller u een nieuwe GA4-propery opzet, hoe sneller Google Analytics data kan opbouwen”

Hulp bij GA4 instellen

Ziet u op tegen het instellen van GA4, ofwel door tijdgebrek of een gebrek aan kennis? Bij yndenz hebben we de kennis om dit voor u te regelen. Wij kunnen het onderwerp web analytics voor u in handen nemen. Het is bovendien mogelijk om, indien gewenst, de volledige online marketing van uw website uit handen te geven aan ons. Zo kunnen wij ook search engine optimization en advertising, website ontwikkeling en social media marketing in handen nemen. Neem vrijblijvend contact op via het online contactformulier of door te bellen naar +31 (0)10- 73 70 738.