Het is inmiddels 6 maanden geleden sinds we de verplichte overstap hebben gemaakt naar Google Analytics 4. Er kan echter gezegd worden dat de overgang niet voor iedereen volledig soepel verlopen is. Zo heeft u bij ons eerder kunnen lezen over een probleem met automatische form tracking. Daarnaast waren veel marketeers onvoldoende voorbereid op de overgang, waardoor men niet goed overweg kon met het nieuwe overzicht. Om dit laatste te tackelen komt Google nu met een serie tutorials op YouTube. Lees er hier meer over.

De nieuwe tutorials van Google

Op YouTube heeft Google een vijfdelige serie geplaatst met tutorials over Google Analytics 4. De onderwerpen die worden behandeld zijn:

  1. Het inzetten van uw rapporten om veelgestelde vragen te beantwoorden
  2. Het achterhalen waar uw gebruikers vandaan komen met behulp van acquisitierapporten
  3. Het gebruik van engagement-rapporten in Google Analytics
  4. Het bekijken van de prestaties van uw e-commercebedrijf met behulp van overzichtsrapporten
  5. Het oplossen van diverse problemen en onverwachte trends in Google Analytics-rapporten

Maak gebruik van Google’s demo account

Naast deze tutorials kunt u ook gebruik maken van het demo account van Google. Met het demo account kunt u alvast zien hoe het is om te navigeren op Google Analytics 4 en kunt u analyses invoeren. Dit is bijvoorbeeld handig als u nog geen Google Analytics 4 property heeft ingesteld, maar dit binnenkort wel moet gaan doen of nog onvoldoende data heeft om bepaalde analyses uit te voeren. Voor meer informatie over toegang tot het demo account kunt u hier klikken.

Hulp bij Google Analytics 4 met yndenz

Komt u er, ondanks bovenstaande hulpmiddelen, nog steeds niet helemaal uit met Google Analytics 4? Dan kunt u de hulp inschakelen van yndenz. Wij hebben verschillende specialisten beschikbaar die u kunnen ondersteunen met uw web analytics en het opzetten en beheren van een Google Analytics 4 property. Heeft u voor nu al vragen? U kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen.