Er zijn veel tips voor het opzetten van een e-mail marketing campagne. Zo is een goede onderwerpregel van cruciaal belang bij het overtuigen van geadresseerden en heeft het tijdstip van verzenden invloed op het succes. Veel mensen openen tegenwoordig echter e-mails op hun telefoon. In dat geval zijn er andere aspecten waar aandacht aan besteed moet worden. Online marketingbureau yndenz geeft een overzicht van nuttige tips voor mobiele e-mailmarketing.

E-mail op mobiel

Het openen van een e-mailbericht op mobiele devices is niet plaatsgebonden. Dat betekent dat men snel afgeleid is en de lichtinval in iedere situatie anders kan zijn. Om deze redenen is het belangrijk om een duidelijke, actiegerichte mail te schrijven met een hoog contrast. Bij het openen van de e-mail beslissen geadresseerden binnen enkele seconden of de content voor hen relevant is. Een felle en duidelijke call-to-action boven de vouwlijn (zowel in landscape als portrait) heeft dan ook een positief effect op de doorklikratio.

Handbediening

E-mailberichten op de mobiele telefoon wordt over het algemeen met één duim geopend en doorgescrold. Het is dan ook noodzakelijk om call-to-actions en links groot genoeg te maken. Een goede richtlijn is minimaal 50 pixels voor klikbare afbeeldingen en knoppen. Let er ook op dat de klikbare elementen niet te dicht tegen elkaar aanstaan. Dit kan leiden tot veel misklikken, frustratie en verwijdering van de e-mail. Ook is het handig om in iedere mail een telefoonnummer te zetten, die met één klik gebeld kan worden.

E-mail campagne testen

Het testen van de e-mail campagne is een zeer belangrijk onderdeel. Test bij voorkeur in verschillende omgevingen en op verschillende telefoons. Controleer of alle links goed werken, het lettertype groot genoeg is en of de call-to-actions opvallend genoeg zijn. Beoordeel ook of er overbodige onderdelen zijn in het bericht. Deze leiden namelijk alleen maar af van de gewenste conversie.

Hulp bij e-mail marketing

Online marketingbureau yndenz heeft veel ervaring bij het opzetten van een e-mail marketing campagne. Wellicht kan een goede e-mail campagne ook aan uw bedrijfsvoering bijdragen. Neem contact op via ons contactformulier of bel naar telefoonnummer 010-73 70 738 voor meer informatie.