Google Analytics is weer uitgebreid met een aantal nieuwe functionaliteiten. De blog van het web analytics programma meldt de terugkeer van de zogenaamde ‘Page Value’, verbeteringen in ‘Content Experiments’ en ‘Remarketing’ middels van Google Analytics.

Met Google Remarketing kan men bezoekers, die reeds eerder op de website zijn geweest, blijven bereiken door hen in een later stadium een relevante advertentie te tonen wanneer zij andere sites uit het Google Display Netwerk bezoeken. In het verleden was dit al mogelijk door naast de bestaande Google Analytics tag een Remarketing tag aan de website toe te voegen. De recent uitgerolde bèta versie simplificeert dit proces echter. Het is mogelijk om Remarketing lijsten op te stellen die gebaseerd zijn op andere Google Analytics data. Denk hierbij aan page views en de duur van het bezoek. Deze lijsten worden automatisch naar Google Adwords gestuurd, waarna opvolgend een campagne kan worden aangepast of gestart. Google geeft aan dat de bèta functie aan het einde van de zomer in delen wordt geïntroduceerd.

In de beginjaren van Google Analytics was één van de geboden website statistieken de zogenaamde ‘$index’. Deze $index verdween met de introductie van de vijfde versie van Google Analytics als gevolg van technische limitatie. $index keert nu echter terug onder de naam Page Value. Page Value geeft informatie over de hoeveelheid omzet die een pagina (of verzameling van pagina’s) heeft gegenereerd ten opzichte van de rest van de website. Page Value wordt inmiddels weergegeven in de laatste kolom van een content rapport. Page Value wordt berekend middels gedane transacties en aangegeven doelstellingen. Hierdoor kan Page Value ook interessant zijn voor websites die niet aan e-commerce doen. Deze websites dienen bepaalde doelstellingen te identificeren en deze doelstellingen vervolgens te waarderen. Page Value kan een bijdragen leveren aan conversie optimalisatie doelstellingen door de pagina’s te identificeren met een hoge of lage conversie.

De laatste noviteit is het feit dat Content Experiments toegangelijk is voor álle Google Analytics accounts en men tevens een aantal verbeteringen heeft doorgevoerd. Zo is het momenteel mogelijk om experimenten te kopiëren, relatieve URL’s te gebruiken en ‘Site Usage’, ‘Goal Set’ en E-commerce tabbladen in de rapporten terug te zien. De functie om de voornoemde zaken inzichtelijk te krijgen is te vinden onder “Experiments” in de content sectie van de standaard rapporten.