Recentelijk is er een update doorgevoerd in Google Ads (het voormalige Google AdWords), waardoor u nu nog beter kunt opvallen binnen de betaalde zoekresultaten van Google. Door de update is er vanaf heden meer ruimte beschikbaar voor tekst dankzij de toevoeging van een derde kop, een tweede beschrijving én langere beschrijvingsregels. Dit betekent voor u, als gebruiker van Google Ads, voornamelijk minder gepuzzel om alle informatie weer te kunnen geven in uw advertenties.

Uitgebreide tekstadvertenties in Google Ads

Vanaf de lancering van de ‘uitgebreide tekstadvertenties’ door Google, nu zo’n twee jaar geleden, stonden u binnen Google Ads een tweetal koppen van 30 karakters en één beschrijving van 80 karakters ter beschikking. Middels haar nieuwste update heeft Google ervoor gezorgd dat u – naast de bekende twee koppen en een beschrijving – een extra kop en een extra beschrijving aan uw advertentie in Google Ads kunt toevoegen. Bovendien is het maximale aantal toegestane karakters van de twee beschrijvingen uitgebreid; van 80 karakters naar 90 karakters.

U dient er overigens wel rekening mee te houden dat de kans aanwezig is dat de nieuwe kop (kop 3) en de nieuwe beschrijving (beschrijving 2) niet altijd worden weergegeven. Dit, omdat Google Ads altijd eerst bekijkt of het weergeven van de extra informatie haar zoekresultaten ook écht daadwerkelijk verbetert. Om te voorkomen dat cruciale informatie niet aan uw doelgroep wordt getoond, adviseren wij u om uw belangrijkste USP’s (Unique Selling Points) niet in de extra kop of in de extra beschrijving op te nemen.

“Responsive Search Ads als aanleiding voor de update van Google Ads.”

Responsive Search Ads

De aanleiding tot de uitbreiding in het totale aantal karakters in een advertentie is gelegen in het feit dat Google momenteel bezig is met het uitrollen van adverteren op basis van machine learning. Deze manier van adverteren wordt door Google ‘Responsive Search Ads’ genoemd. Wanneer u gebruik wilt maken van Responsive Search Ads, dan geeft u aan welke elementen er in de advertentie mogen worden weergegeven (met behulp van maximaal 15 koppen en 4 beschrijvingen). Vervolgens zoekt Google voor u de meest effectieve combinatie van koppen en beschrijvingen, als vanzelfsprekend rekeninghoudend met het door u gestelde doel. De beste combinaties worden vervolgens getoond in de vorm van advertenties met drie koppen c.q. titelregels en twee regels aan beschrijvingen. Responsive Search Ads zijn absoluut van meerwaarde voor eenieder die twijfelt of de invulling van zijn of haar advertentie de beste resultaten zal opleveren.

“Ga voor kwaliteit en voeg geen onnodige informatie toe aan uw advertenties.”

De gevolgen van Google’s update

Ook als u geen gebruik wilt maken van Responsive Search Ads, hebben de extra titel en de extra beschrijving als voordeel dat u meer zoekwoorden en USP’s in uw advertenties kunt vermelden. Met de grotere hoeveelheid karakters wordt u in staat gesteld om uw advertentietekst nog beter aan te laten aansluiten op de uiteindelijke bestemmingspagina van uw website. De betere aansluiting tussen advertentietekst en bestemmingspagina zal opvolgend weer leiden tot een verbeterd rendement uit uw advertentiekosten.

Echter kan de toegenomen hoeveelheid tekst ook nadelig uitwerken en bijvoorbeeld de leesbaarheid van uw advertenties negatief beïnvloeden. Immers, hoe meer tekst, hoe groter de kans dat de tekst niet wordt gelezen. Zorg er derhalve voor dat u de extra karakters inzet om een boodschap te verkondigen die uniek is, die van toegevoegde waarde is én die aansluit op de zoekopdracht. Alleen dan haalt u het maximale uit de uitgebreide tekstadvertentie.

Google Ads met behulp van online marketingbureau yndenz

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Google Ads voor uw website of webshop en weet u niet waar u moet beginnen? Of wordt Google Ads door uw organisatie al aangewend en wilt u uw campagnes laten optimaliseren? Weet dan dat de online marketingspecialisten van yndenz u hierbij kunnen ondersteunen. Voelt u zich niet bezwaard om geheel vrijblijvend een kennismaking met een van onze experts aan te vragen. Met veel plezier verdiepen wij ons in uw specifieke casus. Contact met ons opnemen doet u door ons online contactformulier in te vullen of door te bellen met telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.

Op de hoogte blijven van trends in online marketing

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied online marketing? Neem dan eens de tijd om u te verdiepen in de nieuwssectie op onze website. Met méér dan 100 inhoudelijke artikelen over onderwerpen zoals Google Ads, zoekmachine optimalisatie, social media marketing en webdesign vormt ons website voor velen een waardevolle bron van kennis. De opgedane kennis helpt u vervolgens om de effectiviteit van uw website of webshop te (laten) verhogen.

Wilt u meer weten over een specifiek onderwerp? Stuur dan uw vraag of verzoek naar het e-mailadres nieuws@yndenz.com en wie weet besteden wij ons volgende nieuwsbericht aan het door u aangedragen onderwerp!

Social media en yndenz

Dagelijks volgt yndenz de nieuwtjes met betrekking tot online marketing op de voet. De meeste van onze nieuwtjes vinden ook via de social media kanalen Facebook en LinkedIn hun weg naar lezers. Connect dus nog vandaag en mis niets!