Met het oog op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid heeft er weer een update van Google Analytics plaatsgevonden. Google Analytics wordt gebruikt voor het monitoren en analyseren van website statistieken (web analyse) en is hiermee een belangrijk onderdeel van online marketing. Deze laatste update kenmerkt zich vooral door subtiele aanpassingen en richt zich daardoor voornamelijk op het gemak van de gebruikers.

Allereerst is er een vernieuwde lay-out. Door gebruik van icoontjes, een strakkere opmaak en een logischer design van de verschillende statistieken is er geprobeerd de ‘visibility’ te verbeteren. Deze update heeft ook de snelheid van Google Analytics verbeterd. Doordat aangevraagde informatie vanaf nu in je cache wordt opgeslagen gaat switchen tussen rapportages een stuk sneller. Daarnaast is er een slider toegevoegd om bij rapporten, met grote hoeveelheden data, zelf het aantal bezoeken instellen. Dit wordt vergezeld door een nieuwe indicator die de verwachte laadtijd van de aangevraagde data toont.

Tevens is het Google Analytics ‘search engine optimization report’ veranderd, waardoor nu de hoogste positie dat een zoekwoord heeft behaald in een betreffende periode wordt getoond (in plaats van de gemiddelde positie).