Google heeft recent de Google Search Console Insights-rapporten gelanceerd voor iedereen met door Search Console geverifieerde profielen. Hieronder leggen we uit waar Search Console Insights voor dient.

Wat is Search Console Insights?

Search Console Insights is speciaal ontworpen voor content creators en “kan hen helpen begrijpen hoe doelgroepen de content van hun site ontdekken en wat resoneert met hun publiek”, aldus Google. De Search Console Insights-rapportage wordt mogelijk gemaakt door gegevens van zowel Google Search Console als Google Analytics.

De Search Console Insights-rapporten kunt u openen door op deze link te klikken.

Wanneer werd de nieuwe versie voor het eerst gelanceerd?

Google lanceerde vorig jaar al een bètaversie en gaf vervolgens beperkte toegang aan enkele content creators om fouten op te sporen en Google feedback te geven. Destijds zei Google:

“Het is een manier om content creators te voorzien van de gegevens die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen en hun content te verbeteren.”

Welke vragen worden beantwoord?

De rapporten in Search Console Insights dienen voor het beantwoorden van de volgende vragen:

  • Wat is uw best presterende content?
  • Hoe presteert uw nieuwe content?
  • Hoe ontdekken mensen uw content online?
  • Op welke zoekwoorden wordt uw content gevonden?
  • Welke artikelen verwijzen gebruikers naar uw website en content?

Voordelen van Search Console Insights

Wat Search Console Insights zo aantrekkelijk maakt is het feit dat het meer gegevens, meer weergaven en meer manieren biedt om de prestaties van uw content waar te nemen. De gecombineerde gegevens van Google Analytics en Search Console bieden een groot gemak en helpen content creators om de gegevens op nieuwe manieren te bekijken.

Online marketing uitbesteden aan yndenz

Wilt u graag goed presterende content op uw website, maar heeft u hier niet de tijd of kennis voor? Wij van yndenz helpen u hier graag bij. Onze specialisten kunnen u ondersteunen bij verschillende onderdelen van uw online marketing, zoals Search Engine Optimization en web analytics. Wenst u op basis hiervan meer informatie te ontvangen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan door ons te bellen via +31 (0)10 – 73 70 738 of mailen naar info@yndenz.com.