In mei dit jaar schreven wij al een nieuwsbericht over de komst van de Expanded Tekst Ads. Sinds 26 juli is het voor iedereen mogelijk om de Expanded Text advertenties te maken. Maar hoe schrijft u nou succesvolle, oftewel converterende AdWords advertenties? Wij geven tips!

Benut de ruimte

Een AdWords advertentie maken binnen de maximale toegestane tekens vergt af en toe wat creativiteit. Met de Expanded Tekst Ads is er 50% meer tekstruimte beschikbaar in AdWords advertenties. Het is belangrijk dat u de (extra) ruimte goed benut, maar zorg er wel voor dat de informatie nuttig is.

Wees uniek

Benadruk wat uw bedrijf uniek maakt, bijvoorbeeld door uw USP’s te gebruiken in highlight extensies, of gebruik hiervoor de tweede kopregel.

Zoekwoorden in titel

De titel is het meest essentiële onderdeel van een advertentie. Wanneer de titel al niet aanspreekt, wordt er vaak niet eens verder gelezen. De consument moet in één oogopslag zien of de advertentie aansluit bij de zoekopdracht. Een zoekwoord in de kop verhoogt de kwaliteit van de advertentie. Blijf er wel voor zorgen dat de titels goed leesbaar zijn, ook afzonderlijk van elkaar.

Logische url

Door de ‘path’ velden in te vullen kunt u zelf de URL samenstellen. Hiermee kunt u een idee geven waar bezoekers terecht komen wanneer ze op uw advertentie klikken. Op die manier kunnen zij bepalen of de pagina relevant voor hen is. Zorg dus dat de URL aansluit op de advertentie.

Gebruik extensies

Eerder werden de highlight extensies al genoemd, maar er zijn nog veel meer extensies waarmee u uw AdWords advertentie kunt uitbreiden. Hierdoor worden advertenties nog relevanter, wat weer ten goede komt aan de kwaliteitsscore. Bekijk welke extensies passen binnen uw advertentiedoelen.

Test verschillende mogelijkheden

De extra beschikbare ruimte zorgt ook voor meer mogelijkheden. Test deze diverse mogelijkheden ook eens, zodat u kunt zien wat goed en minder goed werkt. Test bijvoorbeeld verschillende teksten in de tweede kopregel. Hier kunt u een USP of call-to-action vermelden, maar ook uw merk- of bedrijfsnaam is een optie.

AdWords advertenties wijzigen

Vanaf 26 oktober 2016 is het niet meer mogelijk om standaard tekstadvertenties te maken in AdWords. Het is dus aan te raden om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met de Expanded Tekst Ads. Zeker nu het nog nieuw is kan dit een voorsprong opleveren ten opzichte van uw concurrenten. Maak gebruik van ons online contactformulier wanneer u vragen heeft rondom AdWords advertenties of neem telefonisch contact op via het telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.