De term content marketing horen we steeds vaker. Maar wat is content marketing? Bij deze vorm van marketing gaat het om het creëren van kwalitatieve en waardevolle content, om op deze manier te zorgen voor meer online rendement. In deze tijd van het semantische web en de vele concurrentie is kwalitatieve en waardevolle content onmisbaar. Google wil graag relevante content tonen aan haar gebruiker, daarom kan online content marketing u helpen bij de vindbaarheid van uw website!

Welke content is volgens Google nuttig?

Google stelt hoge eisen aan de resultaten die zij toont aan haar gebruiker. Het is begrijpelijk dat u de vele regeltjes van Google, die ook nog eens voortdurend veranderen, misschien niet meer overziet. Online marketing is dan ook een vak op zich! Kort gezegd zijn gebruiksvriendelijke websites het grootste belang van Google. Relevante content is hierbij ook een belangrijk aspect.

In de ogen van Google is content nuttig wanneer het voldoet aan een aantal specifieke kenmerken. Allereerst moet content informatief zijn. Oftewel, het moet voldoen aan de informatiebehoefte van de doelgroep. Content moet niet worden gecreëerd met het doel om hoog in de zoekresultaten te komen, maar om de doelgroep te informeren en een gebruiksvriendelijke ervaring te bieden. Daarnaast moet de content beter zijn dan de content van concurrenten. Het kiezen van bijvoorbeeld een andere invalshoek kan voor meerwaarde zorgen. Het gebruik van kleur, linkjes en afbeeldingen komt ook ten goede aan de vindbaarheid. En uiteraard moet de tekst vrij zijn van spel- en stijlfouten. Tot slot misschien wel het belangrijkste kernmerk: zorg voor unieke content. Teksten kopiëren is een echte ‘no go’!

Content marketing en SEO

Als bedrijf is het belangrijk om een duidelijke boodschap te hebben voor de doelgroep waar u zich op richt. Wat is de behoefte van uw doelgroep en wat heeft uw bedrijf te bieden? Bij het schrijven van kwalitatief goede SEO teksten is het essentieel dat de boodschap en de zoekwoorden op een natuurlijke manier in de tekst worden verwerkt. Daarnaast zijn de eerder genoemde kenmerken voor kwalitatief goede content natuurlijk ook cruciaal voor een daadwerkelijk positief effect op de vindbaarheid. Want is de content nuttig, dan komt dit zeker ten goede aan de vindbaarheid van uw website!

Visuele content marketing

Goede content zit hem niet alleen in het schrijven van goede teksten. Een boodschap of verhaal kan ook door middel van beelden worden ondersteund, dit wordt visuele content marketing genoemd. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gecommuniceerd middels afbeeldingen, infographics en video’s. Visuele content heeft een positief effect op de vindbaarheid en bovendien: een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. De populariteit van het videoplatform YouTube is de afgelopen jaren dan ook enorm gestegen, ook voor zakelijk gebruik. Voor het delen van afbeeldingen zijn Pinterest, Instagram en Flickr veelgebruikte platformen. Kwaliteit is bij visuele content uiteraard ook een vereiste. Er moet van tevoren dus goed worden nagedacht over wat er door middel van het beeld moet worden gecommuniceerd.

yndenz kan u helpen met content marketing

Kwalitatieve content kan veel bijdragen aan uw bedrijf. Als online marketingbureau hebben wij veel ervaring met content marketing. Wilt u advies of heeft u hulp nodig bij uw content marketing plan? Neem dan telefonisch contact op via +31 (0)10 – 73 70 738 of stuur ons een bericht via ons online contactformulier

.