Lokale vindbaarheid wordt steeds steeds belangrijker. We zien dan ook dat steeds meer bedrijven hier aandacht aan besteden. Een tijdje terug publiceerden wij een artikel over het gebruik van Google Mijn Bedrijf om lokaal beter te worden gevonden. Echter, er bestaan natuurlijk nog meer manieren om de doelgroep in (maar ook buiten) uw regio te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van lokale SEO.

Regionale landingspagina’s

Google bepaalt aan de hand van bedrijfsgegevens in Google Mijn Bedrijf en de content op de website, waar een bedrijf zich bevindt. Wanneer een bedrijf met één of meerdere vestigingen de bedrijfsgegevens volledig opgeeft, kan Google het bedrijf gemakkelijker koppelen aan lokale zoekopdrachten. Als vanzelfsprekend bestaan er evengoed bedrijven zonder fysieke vestiging, maar die wel producten of diensten leveren op meerdere locaties. Een voor de hand liggend voorbeeld wordt gevormd door webshops. Voor deze bedrijven is een goede lokale vindbaarheid wellicht lastiger, maar zeker niet onmogelijk!

“Heeft u een bedrijf zonder specifieke vestigingsplaats? Ook dan is lokale SEO mogelijk!”

Het gebruik van lokale zoekwoorden maakt een belangrijk onderdeel uit van de lokale ranking in Google. Door lokale SEO goed toe te passen, vergroot u de kans om lokaal beter gevonden te worden. Dit kan door unieke regionale pagina’s te schrijven en hierin de belangrijkste regionale zoekwoorden te verwerken. Deze landingspagina’s kunnen helpen om een hogere positie in Google te bereiken, maar zijn niet altijd even waardevol voor de bezoeker. Gezien het feit dat Google steeds beter in staat is om content te begrijpen, wordt het dan ook belangrijker ook daadwerkelijk relevante landingspagina’s te creëren waar de lezer iets aan heeft.

Reviews

Google neemt het aantal Google-recensies én de bijbehorende scores mee in de bepaling van de lokale ranking. Hoe meer reviews en hoe positiever de scores, hoe hoger een bedrijf zal worden gepositioneerd in de organische zoekresultaten van Google. Daarnaast kunnen reviews van uw dienstverlening een hele goede aanvulling vormen op het gebruik van lokale landingspagina’s, wanneer deze op de betreffende pagina’s getoond worden. Wel is het van belang dat de getoonde reviews betrekking hebben op de desbetreffende (vestigings)plaats of regio waarin het bedrijf in kwestie actief is. Natuurlijk wordt ook door bezoekers veel waarde toegekend aan reviews. Hiermee snijdt dus ook dit mes aan twee kanten.

Kwalitatieve links naar landingspagina’s

Linkbuilding is niet alleen goed voor de reguliere organische ranking van een bedrijf, maar eveneens voor de lokale ranking. De hoeveelheid relevante links naar regionale landingspagina’s vanaf kwalitatieve domeinen vormt dan ook een zwaarwegende ranking factor! Wellicht overbodig te vermelden, maar onderschat gedurende het aanvragen van een inboud link zeker de invloed van een zoekmachinevriendelijke anchor text niet.

“Het aantal kwalitatieve links vormt een zwaarwegende factor in de lokale ranking van Google!”

Waardevolle content

Naast de voornoemde punten bevat een goede regionale landingspagina bruikbare informatie (toegespitst op de regio) voor de bezoeker. Wat waardevolle content is, dat hangt natuurlijk sterk af van het domein c.q. de website waarvan de landingspagina onderdeel uitmaakt. Ter illustratie kan worden gedacht aan specifieke informatie zoals levertijden in de regio, de meest populaire producten in de regio, et cetera. Kortom, probeer zo goed mogelijk te voldoen aan het verwachtingspatroon van de bezoeker. Naar welke informatie is men op zoek? Welke informatie helpt hen verder? Voorkom tenslotte dat u pretendeert gevestigd te zijn in een bepaalde regio wanneer dit niet het geval is. Misleidende informatie wordt namelijk op langere of kortere termijn onherroepelijk afgestraft.

Lokale SEO door online marketingbureau yndenz

Het correct toepassen van lokale SEO vergt niet alleen veel kennis, maar evenzo een hoop tijd. Wilt u de lokale SEO voor uw bedrijf uitbesteden? Of ontvangt u graag meer informatie over de wijze waarop u lokale SEO in uw specifieke situatie het beste kunt inzetten? Bij yndenz helpen wij u graag! Voelt u zich dan ook vooral niet bezwaard om contact met ons op te nemen via ons online contactformulier of door te bellen met telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738.