Bedrijven waarvan 60% van de leads afkomstig zijn uit online lead generatie zijn dubbel zo winstgevend dan bedrijven waarvan minder dan 20% van de leads uit online lead generatie afkomstig zijn. Dit blijkt uit onderzoek van het Hinge Research Institute.

De voornaamste reden dat bedrijven die voornamelijk internet marketing voor lead generation en lead management gebruiken winstgevender zijn komt voort uit het feit dat online lead generation kostenbesparingen met zich meebrengt. In vergelijking met meer traditionele manieren van lead generatie liggen de kosten per lead 60% lager als deze online is gegenereerd.

Tevens werd aan de respondanten gevraagd welk onderdeel van internet marketing zij het meest effectief vinden voor lead generation en lead management. Zij noemden als top drie: whitepapers en Ebooks, een bedrijfsblog en zoekmachine optimalisatie. De reden hiervoor is de levensduur van deze activiteiten; na de initiële investering zullen deze activiteiten zonder extra kosten zowel verkeer als leads blijven genereren.