Het einde van het jaar is weer in zicht. Eerder keken we al terug op 2023 door te kijken naar de patenten die Google had ingediend. Nu is het tijd om ook vooruit te kijken naar mogelijke trends in de online marketingwereld in 2024. Uiteraard is dit slechts een vooruitblik op basis van de op dit moment aanwezige informatie. De wereld van online marketing verandert echter razendsnel, waardoor het altijd belangrijk is om de laatste trends in de gaten te houden.

AI gaat steeds grotere rol spelen

In een blik op de trends in de online marketing, mag Artifical Intelligence uiteraard niet ontbreken. Sinds OpenAI ChatGPT lanceerde eind 2022 hebben de ontwikkelingen zich razendsnel opgevolgd. Bing heeft inmiddels de chatbot al geruime tijd geïmplementeerd, en ook Google test al langere tijd hun Google Search Experience. Daarmee wordt het dus belangrijk om te focussen op bijvoorbeeld de zogenaamde rich snippets, zodat uw resultaten ook getoond worden wanneer AI-antwoorden de regel worden.

Helpful content blijft belangrijk

Opvolgend op de AI-trend, blijft ook helpful content belangrijk. Zeker wanneer u tekst genererende AI’s als ChatGPT gebruikt, moet u helpful content in het achterhoofd houden. Google legt steeds meer de nadruk op zoekresultaten die gebruikers echt verder helpen, en dus ook echt hun vraag beantwoorden. Het is dan ook belangrijk dat u content blijft creëren die de behoefte van uw doelgroep concreet vervuld.

Gepersonaliseerde zoekervaring ook online marketing trend voor 2024

Een nieuwere trend voor 2024 is de stap naar een gepersonaliseerde zoekervaring. Zo heeft Google recent een volgfunctie toegevoegd, waarmee gebruikers zich kunnen ‘abonneren’ op content die ze relevant vinden. Vervolgens houdt Google hen op de hoogte over dit onderwerp met updates in de thuisfeed en bij zoekopdrachten in de toekomst. Daarmee wordt het dus ook belangrijk om klanten een gepersonaliseerde ervaring te geven op uw website, bijvoorbeeld door uw CRM-data te gebruiken.

Blijf op de hoogte van de laatste online marketing trends met yndenz

Zoals gezegd is dit slechts een kleine greep van de online marketing trends op dit moment. In de altijd veranderende wereld van online marketing is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Volg ons daarom op LinkedIn en Facebook om al onze nieuwsberichten te zien.