De aanhoudende crisis en het dalende consumentenvertrouwen hebben de markt nog steeds in hun greep. Echter, één sector lijkt voor de crisis gespaard te blijven, namelijk de online markt. Uit een onlangs gepubliceerd marktonderzoek, uitgevoerd door Thuiswinkel.org, blijkt dat online consumentenbestedingen nog steeds een positieve vlucht maken. En, de top is volgens experts nog lang niet bereikt. Goed nieuws dus voor eigenaren van online winkels en webshops.

Groei van de online markt

De omzet binnen de online markt bedroeg in de eerste helft van dit jaar zo’n €5 miljard, zo is gebleken uit het voornoemde onderzoek. Dit is een groei van ongeveer 8% in vergelijking met dezelfde periode in 2012. De recessie lijkt tot op heden dus nog steeds geen vat te hebben op de online retailmarkt. Vooral de online non-foodbranche doet het erg goed. Het gaat hierbij onder meer om de online verkoop van kleding, en producten en diensten binnen de telecom. Als vanouds vertegenwoordigt het segment ‘reizen’ nog steeds de meeste omzet binnen de online shoppingmarkt.

Oorzaak van de groei

U vraagt zich ongetwijfeld af wat de oorzaak zou kunnen zijn van deze continue toename. Het antwoord op die vraag is tamelijk eenvoudig: consumenten krijgen steeds meer vertrouwen in online shoppen. Daar waar in het verleden met name jongeren hun bestedingen online deden, zien we vandaag de dag dat zowel jong en oud online producten vergelijken en kopen. Steeds meer internetgebruikers hebben goede ervaringen met online winkelen en wagen zich aan meer en grotere online bestedingen. De online shoppers laten gemiddeld ongeveer vijf bestellingen per jaar optekenen, wat een stijging betekent van ongeveer 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In totaal zijn er van januari tot juni 2013 maar liefst 46 miljoen online bestellingen geplaatst. Per bestelling werd gemiddeld €109,- besteed.

Nieuwe kansen op de online markt

De resultaten uit het onderzoek van Thuiswinkel.org geven hoop voor de toekomst van online winkelen. De groei in deze sector zal overigens het vertrouwen verder doen toenemen; als zodanig treedt een positieve spiraal in werking, die zich de komende jaren nog verder zal versterken. De kansen voor een ondernemer om online succesvol te zijn, stijgen met de dag. Wel zorgt de stijgende concurrentie op de online markt ervoor dat een ondernemer wordt gedwongen een gedegen online strategie te ontwikkelen en in zee te gaan met een specialistisch online marketingbureau. Het online speelveld is ondertussen namelijk al zo volwassen geworden, dat zelf ‘aanrommelen’ zonder twijfel gaat leiden tot niet ingeloste verwachtingen, frustratie en het verlies van (veel) geld.

Online omzet verhogen

Online marketingbureau yndenz helpt u graag bij het opzetten van een online winkel of webshop en het opbouwen van een juiste online strategie. Ook kan yndenz u helpen bij het verhogen van het volume aan relevante bezoekers naar uw website of webshop en het verhogen van uw online conversiepercentage. Wilt u meer informatie over wat wij voor uw organisatie kunnen kunnen betekenen aangaande het online genereren van omzet via online kanalen? Neem dan nu contact op met online marketingbureau yndenz.