Pinterest is een steeds populairder sociaal netwerk, wat gezien kan worden als een soort visueel prikbord. Het medium is een goede bron om meer verkeer naar uw website te genereren, maar het gebruik kan daarnaast ook uw positie in Google verbeteren. Niet voor elke organisatie is het een geschikt platform maar voor merken of producten waarbij visuele content als een belangrijke inspiratiebron kan dienen, is het erg interessant.

Waarom Pinterest gebruiken?

In Nederland gebruiken zo’n twee miljoen mensen (voornamelijk vrouwen) Pinterest, zij staan bekend als actieve en trouwe gebruikers. En het aantal gebruikers groeit nog altijd hard!

Gebruikers kunnen moodboards maken van een bepaald thema of van producten waarin zij geïnteresseerd zijn. Wanneer u als bedrijf bijvoorbeeld een afbeelding of video van een product uit uw webshop ‘pint’, kunt u deze linken naar uw een specifieke pagina op uw website. Gebruikers kunnen de pin ‘liken’ of ‘repinnen’. Zelfs 80% van alle pins zijn repins, dus de content gaat ontzettend snel viral.

Meer traffic naar uw website

Met één klik op een pin, worden gebruikers automatisch naar uw website doorgestuurd. Het is dan ook niet gek dit social media kanaal meer traffic naar websites genereert dan YouTube, Google+ en LinkedIn bij elkaar. Sterker nog, het is op Facebook na zelfs de grootste trafficgenerator naar websites!

Dus wanneer het visuele aspect binnen uw product of merk een belangrijke rol speelt, is dit sociale medium een erg geschikt marketingkanaal. Dus bevindt uw bedrijf zich bijvoorbeeld in de auto, food, interieur, fashion of beauty branche? Dan is het interessant om Pinterest zakelijk te gebruiken.

Pinterest en SEO

Met Pinterest heeft u de mogelijkheid om dagelijks nieuwe content te delen. En Google houdt van nieuwe content, dus het is heel effectief voor uw zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zeker ook omdat het platform nieuwe website bezoeken stimuleert. Wanneer u hoogwaardige visuele content deelt via het platform, zal dit uw positie in Google bevorderen. Het is daarbij belangrijk dat er belangrijke keywords worden toegevoegd in de beschrijving van de pins. Ook moet er een relevante landingspagina aan de afbeelding of video gekoppeld worden.

Pinterest marketing

Nederlandse consumenten shoppen massaal online en gaan vaak ook online op zoek naar inspiratie. Daarom kan Pinterest marketing erg interessant zijn voor uw bedrijf. Wilt u Pinterest zakelijk gebruiken en hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op via het online contactformulier.