Online marketing is voor elk bedrijf belangrijk. Ook wij als online marketingbureau kunnen dit natuurlijk beamen! Maar sommige (traditionele) bedrijven zien de essentie van online marketing voor hun bedrijf nog niet in. In tegenstelling tot traditionele marketing is online marketing voor velen nog een grijs gebied. Daarom vertellen wij in dit artikel wat online marketing nou eigenlijk inhoudt en waarom het voor iedereen nuttig is!

Het doel van online marketing

Voordat duidelijk overgebracht kan worden waarom online marketing zo belangrijk is, is het allereerst natuurlijk goed om te weten wat online marketing is en wat het doel ervan is. Online marketing wordt ook wel internetmarketing genoemd en is simpel gezegd de marketing van producten via het internet. Maar succesvolle online marketing gaat verder. Het gaat namelijk om het bewust kiezen van de juiste online marketingactiviteiten die bij kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van een organisatie. Met online marketing kunnen verschillende doelen het uitgangspunt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opbouwen van naamsbekendheid, klantenbinding, leadgeneratie en meer conversie. Dit, vrijwel altijd met de uiteindelijke doelstelling om de omzet te verhogen.

Vormen van online marketing

Meer bezoekers op uw website is natuurlijk leuk, maar het gaat er vooral om dat er meer relevante bezoekers op uw website terecht komen. Er zijn heel veel verschillende aspecten van online marketing, die er met elkaar voor zorgen dat uw website beter gevonden wordt en uiteindelijk gaat zorgen voor meer omzet. Hierbij kan gedacht worden aan activiteiten als zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren, e-mailmarketing, conversie optimalisatie en leadmanagement.

Het belang van online marketing

De resultaten van online marketing zijn vaak meetbaar en soms zijn effecten zelfs direct zichtbaar. Daarnaast is het mogelijk om inzicht te krijgen in het gedrag, de wensen en de behoeften van uw doelgroep. Hierdoor kunnen door middel van online marketing ook gerichte campagnes uitgevoerd worden, bijvoorbeeld gericht op specifieke doelgroepen. Doordat het web tegenwoordig eindeloos is, is het tevens van belang om gebruik te maken van online marketing. Websites en social media profielen schieten als paddestoelen uit de grond, daarom is het van fundamenteel belang dat uw website überhaupt gevonden wordt en opvalt ten opzichte van de concurrentie.

Online marketing is een continu proces

De wereld van online marketing verandert continu. Dat maakt het behalen van daadwerkelijke resultaten niet eenvoudig. Dit vraagt dan ook om een niet geringe hoeveelheid aandacht. Online marketing is een doorlopend proces waarbij het bepalen van doelen, het monitoren van resultaten en waar nodig de online strategie bijstellen belangrijke onderdelen zijn. Om het beoogde doel te behalen moet er continu bepaald worden welke activiteiten benodigd zijn. Bij online marketing draait het vooral om het voorzien van relevante informatie aan de doelgroep. Aangezien de informatiebehoefte van de doelgroep continu verandert, stopt online marketing nooit.

Hulp bij online marketing

Heeft u zelf geen verstand van online marketing of heeft u geen tijd om hier genoeg aandacht aan te besteden? Full-service online marketingbureau yndenz helpt u graag met de online marketing voor uw bedrijf! Neem bij vragen of interesse gerust contact met ons op via ons online contactfomulier of via het telefoonnummer +31 (0)10 – 73 70 738 of via ons. Mailen kan natuurlijk ook!