Na al revoluties teweeg te hebben gebracht op het gebied van online video’s en online betalen, hebben ex PayPal medewerkers en YouTube oprichters Chad Hurley en Steve Chen hun pijlen gericht op online magazines. De internet ondernemers werken momenteel namelijk aan Zeen: een nieuw online publicatieplatform waarmee gebruikers gemakkelijk zelf online magazines kunnen creëren en vervolgens publiceren. Tevens kunnen de magazines van andere gelezen worden. De dienst bevindt zich echter op dit moment nog in de bèta-fase.

Zeen, wat wordt uitgesproken als zine (afgeleid van het Engelse woord magazine), zorgt er voor dat gebruikers snel en gemakkelijk een magazine kunnen starten. Zo biedt Zeen een uitgebreid aantal standaard lay-outs en kleurpaletten en kan content aan een magazine worden toegevoegd door informatie van het web te verzamelen. Dit kan door middel van bijvoorbeeld Google, Facebook, Twitter, YouTube, RSS en/of Instagram. Als gebruikers gevonden hebben wat ze zochten, is het slechts een kwestie van selecteren en een nieuwe pagina wordt aan het magazine toegevoegd. Opvolgend kan men de gewenste lay-out van de pagina kiezen en de benodigde toelichting schrijven.

Alhoewel de Zeen-website van Facebook en Twitter al live zijn, kunnen momenteel enkel nog personen die zich eerder dit jaar voor de bèta-fase hebben aangemeld aan de slag met de dienst. Deze individuen hebben reeds de noodzakelijke uitnodiging ontvangen om Zeen te kunnen gaan gebruiken. Degene die zich nog niet hebben aangemeld als bèta-tester kunnen al wel een gebruikersnaam vastleggen. In de bèta-fase is het overigens helaas nog niet mogelijk om al magazines met anderen te delen.