Dat unieke en commercieel sterke webteksten erg belangrijk zijn, dat is inmiddels voor veel ondernemers wel duidelijk. Echter, goede webteksten zullen weinig toegevoegde waarde hebben als ze in een onaantrekkelijk format zijn opgenomen. Stijlelementen, welke ten goede komen aan het doel van de tekst, zijn dan ook van cruciaal belang. Onderstaand beschrijven we enkele manieren om het doel van een tekst snel duidelijk te maken.

De opmaak van webteksten

Aan de hand van de opmaak kan al veel verteld worden over het uiteindelijke doel van een tekst. Als de tekst een duidelijke kop heeft en een dikgedrukte inleiding, geeft dat aan dat deze twee elementen in het kort aangeven waar de tekst over gaat. Als hier op een juiste manier gebruik van wordt gemaakt, zorgen deze ervoor dat de lezer verleid wordt om verder te lezen.

De structuur van webteksten

Vooral online nemen lezers weinig tijd om een volledige tekst tot zich te nemen. Om die reden is het dan ook erg belangrijk om tussenkopjes te gebruiken. Vermijd zoveel mogelijk het ontstaan van lange lappen tekst en implementeer een duidelijke (lees: gangbare) structuur in het bericht. Zorg tevens voor een relevante titel, een pakkende inleiding, een compact middenstuk en een heldere conclusie. Goed te vermelden is dat de conclusie gelijktijdig kan worden gebruikt om een call-to-action in te verwerken! Dat lezers de moeite hebben genomen om de laatste alinea door te lezen, geeft al aan dat zij geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Grammatica webteksten

Teksten hebben een passend uiterlijk nodig, maar het uiterlijk bepaalt natuurlijk niet de kwaliteit van de tekstuele content. Om professionaliteit uit te stralen is het essentieel om genoeg aandacht te besteden aan goedlopende en grammaticaal correcte zinnen. Door uw webtekst hardop voor te lezen na het schrijven, worden wrange zinnen vaak nog op tijd gecorrigeerd.

Wilt u hulp bij het (her)schrijven en opmaken van uw webteksten? Neem dan vandaag nog contact op met online marketingbureau yndenz via telefoonnummer 010–7370738 of stuur een e-mail naar info@yndenz.com.