Veel webshops krijgen de beschrijvingen, specificaties en afbeeldingen van de producten die zij verkopen rechtstreeks aangeleverd door de fabrikant. Dit lijkt op het eerste gezicht erg gemakkelijk, maar schijn bedriegt. Om goed te scoren in de organische zoekresultaten, is het belangrijk om unieke content te publiceren. Wanneer verschillende webshops dezelfde standaard content van de fabrikant gebruiken, zullen zij allen minder goed scoren op zoektermen die bij deze producten horen.

Wat is Google Panda?

Google Panda is een update van het algoritme dat Google gebruikt om te bepalen waar websites terugkomen in haar organische zoekresultaten. De eerste Panda Update stamt uit 2011 en heeft als doel om ervoor te zorgen dat websites met content van slechte kwaliteit zoveel mogelijk uit de zoekresultaten worden geweerd. Voorbeelden van content van slechte kwaliteit zijn bijvoorbeeld teksten die niet uniek zijn, teksten die te veel grammatica- en spelfouten bevatten en teksten die onnodig veel zoekwoorden bevatten.

Versla Google Panda en verhoog het conversiepercentage van uw webshop

Nu we weten dat veel webshops standaard content gebruiken voor hun producten, is het heel eenvoudig om hier als beheerder of eigenaar van een webshop een voordeel mee te behalen. Schrijf bijvoorbeeld bij elk product een uniek stuk tekst met informatie waarvan u weet dat veel bezoekers deze waardevol vinden. En ja, dat vergt behoorlijk wat tijd. Toch zult u al vrij snel aan uw organische positioneringen merken dat uw inspanningen worden beloond. Als handvat kunt u grote webshops analyseren. Op Bol.com en Amazon.com laten bezoekers namelijk regelmatig vragen achter over specifieke producten. Uit deze vragen kunt u destilleren wat bezoekers nu daadwerkelijk belangrijke informatie vinden. Daarnaast is het ook een goed idee om zelf foto’s van de producten te maken en deze op uw website te plaatsen. Ook hiermee creëert u immers weer unieke content. Voert u de bovenstaande wijzigingen door, dan zal uw webshop al snel beter presteren, zal uw webshop geen last ondervinden van de Google Panda update en zullen uw bezoekers zich echt geholpen voelen. Uw webshop weet zich namelijk te onderscheiden van de concurrentie.

Online marketing specialist yndenz helpt webshops

Bij yndenz helpen wij websites en webshops om goed gevonden te worden op relevante zoektermen. Dit doen wij onder andere door middel van technische optimalisatie van de betreffende webshops. Daarnaast adviseren wij webshops met betrekking tot het creëren van unieke, waardevolle content. Heeft u zelf een webshop? Neem dan contact met ons op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van professionele ondersteuning door yndenz.