Het jaar 2014 ligt alweer even achter ons en we maken ons met zijn allen op voor een nieuw jaar. Een jaar waarin ongetwijfeld weer veel veranderingen in regels zullen plaatsvinden op het gebied van online marketing, maar ook veel nieuwe technieken ontdekt zullen worden met nieuwe mogelijkheden voor online marketeers. Om goed aan het nieuwe jaar te beginnen kijken we nog één keer terug naar de belangrijkste online marketing aspecten uit 2014.

Online marketing tips

Het begin van een nieuw jaar is altijd een goed moment om uw website weer eens grondig onder de loep te nemen. Onderstaand geven wij u enkele online marketing tips waarmee u het nieuwe jaar goed kunt beginnen.

  1. Sitestructuur: Implementeer ‘breadcrumbs’ in de navigatiestructuur van uw website. Breadcrumbs helpen bezoekers om de hiërarchie van uw website te begrijpen en gemakkelijker te navigeren tussen verschillende pagina’s. Wanneer u deze breadcrumbs tevens voorziet van microformats, helpt u zoekmachines als Google om de structuur van uw website nog beter te begrijpen. Dit zal opvolgend een positief effect hebben op uw positioneringen.
  2. Google Panda updates: Voorkom dat u benadeeld wordt door een Google Panda update. Schrijf unieke content voor uw website en voorkom dubbele content op subpagina’s en op externe websites. Google hecht veel waarde aan unieke content, wanneer u dubbele content heeft kunt u benadeeld worden door een Panda update.
  3. Google Penguin updates: Voorkom dat u benadeeld wordt door een Google Penguin update. Creëer een schoon backlinkprofiel, dit houdt in dat u moet proberen om relevante en interessante links te verzamelen. Voorkom dat u inkomende links krijgt van spamsites en websites die niet relevant zijn voor uw eigen website. Lees meer over Google Penguin updates »
  4. Gebruiksvriendelijkheid: Optimaliseer de snelheid van uw website. In het Google Webmasterprogramma kunt u onderzoeken hoe snel uw website laadt. Probeer de laadtijd te verbeteren door het opschonen van uw broncode en het comprimeren van grote afbeeldingen. Lees meer over de gebruiksvriendelijkheid van een website »
  5. Mobiel vriendelijk: Zorg dat uw website gemakkelijk te bedienen is door mobiele gebruikers. Des te minder de mobiele bezoeker hoeft te zoomen en scrollen, hoe beter. Google hecht veel waarde aan websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiele gebruikers en vermeld dit tegenwoordig zelfs bij de mobiele zoekresultaten. Wanneer uw website mobiel vriendelijk is zal dit een positief effect hebben op uw positioneringen en Click Through Rate (CTR). Lees meer over mobiel vriendelijke websites »
  6. Lokale vindbaarheid: Optimaliseer uw website voor lokale doeleinden. Google gaat steeds meer belang hechten aan de locatie vanaf waar de zoekopdracht wordt uitgevoerd. Om deze reden is het belangrijk om uw website ook te optimaliseren op de plaatsnamen waarin u actief bent of wilt zijn. Dit, uiteraard wel in combinatie met uw meest belangrijke zoekwoorden. Lees meer over lokale vindbaarheid »

Online marketingbureau yndenz in 2015

Ook in 2015 staat yndenz weer voor u klaar. Vol goede ideeën en heldere online marketingplannen helpen we onze klanten ook dit jaar om meer online rendement te behalen. Heeft u interesse in onze diensten? neem dan eens contact met ons op!