De welkomstmail die wordt verzonden wanneer iemand zich heeft aangemeld voor een nieuwsbrief is één van de belangrijkste berichten binnen een e-mail marketing campagne. Dit bericht heeft namelijk het hoogste openingspercentage en voorziet (potentiële) klanten direct van een indruk aangaande uw onderneming. Het is dan ook essentieel om voldoende aandacht te besteden aan het ontwerpen van deze e-mail. Hieronder volgen een aantal tips om nieuwe klanten van harte welkom te heten.

Opmaak welkomstmail

Het feit dat een bezoeker zich heeft ingeschreven voor uw nieuwsbrief laat zien dat de persoon in kwestie interesse heeft in uw onderneming en haar producten of diensten. Een simpele bevestiging van de inschrijving zou dan ook onvoldoende recht doen aan de onderlinge relatie. Gebruik daarom altijd grafische content en een tekstopmaak die in lijn is met uw website. Enerzijds bewerkstelligt een dergelijke opmaak een hoge mate van herkenbaarheid en anderzijds zal een (potentiële) klant bewust of onbewust opmerken dat er oprecht aandacht wordt besteed aan de communicatie met hem of haar. Ook de integratie van een aantal linkjes in uw welkomstmail, welke verwijzen naar de meest belangrijke pagina’s van uw website of webshop, zal men erg waarderen. Tot slot is het aanbevelenswaardig om in de welkomstmail te vermelden dat, wanneer het e-mailprogramma van ontvanger uw bericht niet correct toont of zelfs markeert als spam, men het e-mailadres van de verzender (uw e-mailadres!) moet toevoegen aan de lijst met ‘betrouwbare afzenders’.

Onderwerp en naam van de afzender

Verstuur de welkomstmail direct na de aanmelding op uw nieuwsbrief. Immers, op het moment dat de bezoeker zich abonneert op de nieuwsbrief, dan is hij of zij bewust bezig met uw onderneming en de geboden producten of diensten. Daarbij verwacht men een welkomstmail en is de kans dus groot dat deze ook daadwerkelijk wordt gelezen. Let op! Omdat mailboxen behoorlijk gevuld kunnen zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw welkomstmail een duidelijk onderwerp en naam van de afzender bevat. Hiermee voorkomt u dat de welkomstmail verdwijnt in de mailbox van de ontvanger en als zodanig ongelezen blijft. Maak in de onderwerpregel van uw bericht direct duidelijk waar de e-mail over gaat en maak melding van de naam van uw organisatie, product(en) of dienst(en).

Meer informatie over e-mail marketing campagnes?

Lees voor meer tips en trucs ons nieuwsbericht over effectieve e-mailmarketing, waar ook het tijdstip, de content en de ‘Code Verspreiding Reclame via E-mail’ aan bod komen. Online marketingbureau yndenz helpt u graag bij het opzetten en onderhouden van uw e-mail marketing campagne. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via ons contactformulier of bellen met telefoonnummer 010-7370738.