Google heeft onlangs aangekondigd een feature te maken waarbij online zoekgedrag zorgt voor offline conversie. ‘Now’, de virtuele assistent van Google, heeft nu een functie die een notificatie geeft als je in de buurt bent van een winkel waar het door jou gezochte product verkocht wordt. In de melding staat de prijs en de locatie van het product vermeld. Dit is een mooie manier om online en offline te combineren. Online marketingbureau vertelt over de huidige brug tussen online en offline marketing.

Prijzen vergelijken makkelijker

Door de komst van het internet en de grootschalige vergelijkingsmogelijkheden zijn aanbieders van producten transparanter geworden. Klanten kunnen gemakkelijk de goedkoopste aanbieder vinden. Prijzen die hoger zijn dan het gemiddelde worden alleen door klanten geaccepteerd als er een persoonlijke band is gelegd of er iets extra’s geboden wordt.

Wensen klanten duidelijker

Daarentegen is de transparantie van klanten ook flink gestegen. Door analyseprogramma’s zoals Google Analytics kunnen bezoeken aan de website zeer precies gemonitord worden. Het gedrag en de wensen van de klanten zijn hierdoor vele malen duidelijker. Hier kan een aanzienlijk voordeel uit gehaald worden als men adequaat op de gegevens reageert. Een voorbeeld hiervan is een remarketing campagne voor uw webshop, waarbij de klant wordt herinnerd aan een onvoltooide bestelling.

Social Media strategie

Ook de Social Media strategie draagt voor een groot deel bij aan de verbinding van online en offline verkoopactiviteiten. Door Like&Win-acties te koppelen aan fysieke verkooppunten kan de bekendheid van het merk en haar vestigingen gestimuleerd worden. Het zogenaamde ‘inchecken’ op Facebook dient hetzelfde doel. Klanten kunnen op hun Facebookpagina laten weten dat zich op een bepaalde plek bevinden en hun ervaringen delen.

Hulp bij online marketing

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om een professionele website of een effectieve Social Media marketing campagne bij te laten dragen aan de online en offline conversies. Wilt u weten wat yndenz hierin voor u kan betekenen? Neem dan contact op door middel van ons online contactformulier of bel direct +31 (0)10 – 73 70 738.